Visitor Centre  |   Rochester, Kent

Commissioned by the Rochester upon Medway City Council in 1996, the project brief seeked to set the standard for a new generation of Visitor Information Centres.


BTH Architects were appointed as Architects in 2006 to refurbish the existing Georgian building to provide a shop, visitor information area, orientation zone, exhibition gallery, group room, cafeteria and auditorium.


Our concepts for the refurbishment included the provision for access from the High St and the rear of the building and unifying the route from one entrance to the other guiding visitors through the many and varied aspects of the building.


The use of material and finishes were key to enhancing the existing and refurbishing of the Georgian-styled facade.


In line with the Client Brief the emphasis of the refurbishement was placed very much on the word 'visitor', rather than 'tourist', the centre deftly markets the heritage of the area whilst cultivating the local arts, fuelled by the purposely designed gallery and auditorium.


The aim of the centre is to bring together the many facets of local and regional attractions, presenting them in a complete and approachable way giving a snapshot interpretation of the vicinty in which it resides.

Print Print | Sitemap
© bth consulting